Baltisch koken

De traditie voorop.

De Baltische staten hebben een heel ambachtelijke eetcultuur. Centraal in het verhaal? De aardappel. Geraspt, als hoofdingrediënt voor pannenkoekjes of in een stoofpotje. De aardappel is er niet weg te denken bij de maaltijd, en dat geldt zeker ook voor brood en vlees.

Zowel Estland als Letland en Litouwen houden sterk vast aan hun tradities. Zo spelen seizoensproducten een belangrijke rol in de keuken. Ook het conserveren van ingrediënten is hen zeker niet onbekend. Van wecken in glazen potten tot het zouten van vlees, in de Baltische staten gaat er niks verloren.

Tijdens deze workshop maak je dan ook kennis met verschillende Baltische kooktechnieken en ontdek je tal van kenmerkende gerechten. Na het koken nemen we allen plaats aan onze extra lange tafel om te genieten van onze bereidingen. Kortom, een mooie avond vol ontdekkingen.


Steeds inbegrepen in de workshop

Drie uur kokkerellen

Een drie uur durende workshop vol tips en inspiratie om je culinaire vaardigheden aan te scherpen op een inspirerende locatie. We werken steeds rond een bepaald thema, geen enkele workshop is dezelfde!

Een stukje Lagom mee naar huis

Een keukenschort, notitieboekje, pen en een overzicht van de recepten & technieken die aan bod kamen tijdens de workshop. Zo kan je ook thuis aan de slag.

Gezellig dineren

Samen genieten van de gerechten bereid tijdens de workshop, vergezeld van bijpassende wijnen en water (menu staat steeds vermeld per workshop).

IJsbreker

Het ijs breken doen we met een heerlijk aperitiefje. Zo leren we elkaar kennen om vervolgens samen aan de slag te gaan.

100 euro / persoonSchrijf in voor deze workshop

Geen evenementen gevonden!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we brengen je als eerste op de hoogte van nieuwe evenementen.


Bekijk al onze ingeplande evenementen

mei 2024
juni 2024
september 2024
Geen evenementen gevonden!