Privé workshop wereldkeuken

Reis rond de wereld

Klaar voor een culinaire ontdekkingsreis? Nodig je gezelschap uit, kies een bestemming en vertrek samen op smaakavontuur in ons kookatelier. Tijdens deze workshop leer je niet alleen de typische klassiekers, maar ook verrassende onbekenden van de door jou gekozen bestemming kennen.

Van Italiaanse gezelligheid tot Japanse verfijning en Mexicaanse pit, de wereld ligt aan je voeten tijdens deze workshop. Kies en ontdek!


Menu’s

Maak je keuze en laat ons weten welke wereldkeuken jij en je gezelschap willen ontdekken

Menu 1 – Big Green Egg goes Japan

Yakitori – terriyakisaus
Japanse hot pot – zeevruchten – groenten
Oyakondon – gebakken rijst
Gyoza – garnaal – soja

Extra

We proeven een stukje wagyu en misobrood en degusteren sake

Tijdens deze workshop leer je

Verse terriyakisaus maken
Verse gyoza maken van deeg tot vulling, inclusief het vouwen
Rijst klaarmaken op de Big Green Egg
Heel wat Big Green Egg technieken:  stomen, grillen en bakken

Menu 2 – Thaïse klassiekers 1

Pad Thai
Green curry (Kaeng Khiao Wan) – gebakken rijst
Thaïse currysoep met noedels en kip (Khao Soi)
Varkensspiesje – kokos – curry –   … (Moo Satay)
Mango Sticky rice

Tijdens deze workshop leer je

De basistechnieken van de Thaïse keuken

Menu 3 – La bella Italia

Risotto – gegrilde groenten
De perfecte pizza
Osso bucco –  seizoengroentjes
Pasta vongole

Extra

Proeven van Italiaans amandelbrood, gebakken op de Big Green Egg
Deeg mee te nemen naar huis, zo bak je ook thuis overheerlijke pizza

Tijdens deze workshop leer je

Het perfecte pizzadeeg bereiden
Verse pasta maken
Grillen, wokken en bakken op De Big Green Egg

Menu 4 – Chinese Dim Sum

Gestoomde garnalen dumplings (har gow)
Gestoomde varkens dumplings (siumai)
Gestoomde broodjes (bao)
Bao – waterkastanje – specerijen – gehakt
Gyoza – garnaal – shiitake – gember – soja
Zoetzure saus

Tijdens deze workshop leer je

Vouwtechnieken dumplings – gyoza
Bereiden van zoetzure saus
Stomen  van broodjes

Menu 5 – Italiaanse pasta

Pasta vongole
Tortellini – spinazie – Duroc – shiitake
Cappellini (kleuren) – inktvis – look – kerstomaatjes
Ravioli – tomaat – mozzarella –  pesto
Ravioli – verse kaas –  noten – rozijnen – mango

Tijdens deze workshop leer je

Vers pastadeeg maken
Pastadeeg vouwen tot ravioli
Pasta kleuren
Verse pasta bereiden
Inktvis reinigen
Pesto maken

Menu 6 – Thaïse klassiekers 2

Tom yum (pittige zure soep)
Massaman curry – Khao pad (rijstgerecht)
Thai beef salad
Thaise viskoekjes (Tod Mun Pla)

Tijdens deze workshop leer je

De basistechnieken van de Thaïse keuken

Inbegrepen in elke kookworkshop

Drie uur kokkerellen

Een drie uur durende workshop vol tips en inspiratie om je culinaire vaardigheden aan te scherpen op een inspirerende locatie. We werken steeds rond een bepaald thema, geen enkele workshop is dezelfde!

Een stukje Lagom mee naar huis

Een keukenschort, notitieboekje, pen en een overzicht van de recepten & technieken die aan bod kamen tijdens de workshop. Zo kan je ook thuis aan de slag.

Gezellig dineren

Samen genieten van de gerechten bereid tijdens de workshop, vergezeld van bijpassende wijnen en water (menu staat steeds vermeld per workshop).

IJsbreker

Het ijs breken doen we met een heerlijk aperitiefje. Zo leren we elkaar kennen om vervolgens samen aan de slag te gaan.

100 euro / persoon



Liever geen privé workshop? Bekijk data voor onze instapworkshop wereldkeuken

Geen evenementen gevonden!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we brengen je als eerste op de hoogte van nieuwe evenementen.


Bekijk alle privé workshops in ons gamma

Ontdek onze andere instapworkshops

april 2025
mei 2025
juni 2025
augustus 2025
september 2025
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Liever een voorstel op maat?

Vraag een op maat uitgewerkte privé workshop